Romain Grosjean ziet de Formule E en het World Endurance Championship (WEC) als mogelijke optie, mocht er volgend jaar geen plek meer zijn voor de Fransman in de Formule 1. De Fransman wil het liefst in de Formule 1 blijven, maar weet ook dat hij naar andere opties moet kijken. Een overstap naar de IndyCar sluit hij echter uit: “Misschien is dat wel eng.”

“Ik begrijp dat Haas geen haast heeft, maar ik ben ook niet gehaast”, zegt Grosjean tijdens de persconferentie in Rusland. “Er zijn verschillende opties. Na Mugello merk je maar weer hoe speciaal het is om in deze auto’s te rijden. Het is nog vroeg in het seizoen, ik heb geen haast.”

Lees ook: Coureurs woedend op boordradio na chaotische start: ‘Hij zou verbannen moeten worden!’

Op de vraag wat zijn andere opties zijn, antwoordt hij: “Ik laat het je wel weten als het besloten is. Ik zal waarschijnlijk in Europa blijven. IndyCar is mooi, maar ik ben niet zo weg van ovals en misschien is dat wel eng. Formule E is zeker een optie, je hebt er goede teams en coureurs. Maar in de toekomst met de hypercars kunnen de 24 Uur van Le Mans en het WEC wel interessant zijn.”

Lees ook: Teambazen steunen idee van rouleren van races

Ook het contract van teamgenoot Kevin Magnussen verloopt na dit seizoen. De Deen hoopt net als Grosjean in de Formule 1 te blijven, al zou hij andere takken van autosport ook nog willen proberen. “Ik sta open voor alles. Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad bij Haas. Ik ben een gepassioneerde coureur en ik heb altijd al andere dingen willen doen dan de F1. Ik weet niet of dat volgend jaar al zal zijn. Ik kan niet zeggen wat het zal worden. Het is fijner om zekerheid te hebben zodat je daar al naar uit kan kijken. Nu is het onzeker en ik weet niet hoe lang dat zo zal blijven. Toch moet je blijven focussen en je op je werk richten”, aldus Magnussen.