*

Haas houdt Amerikaan Ferrucci als testrijder

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Haas houdt Amerikaan Ferrucci als testrijder
Racepictures

De Amerikaanse GP3-coureur Santino Ferrucci blijft aan het Amerikaanse Haas F1-team verbonden als testrijder. Ferrucci vervulde die rol vorig jaar ook al.

“We zijn er erg blij mee dat we Santino terug mogen verwelkomen”, laat Haas-teambaas Günther Steiner weten. “Wat hij vorig jaar tijdens de test op Silverstone liet zien toen hij voor ons reed, beviel ons goed, terwijl hij naast de auto bovendien erg volwassen is.”

De achttienjarige Ferrucci droomt van de Formule 1 en is er enorm trots op als Amerikaan aan het enige Amerikaanse team in de sport verbonden te zijn. “Ik heb vorig jaar veel geleerd door met Haas te werken en in de GP3 voor DAMS te racen en de combinatie daarvan versnelde het leerproces ook zeer.”

“Ik voel me dan ook veel beter voorbereid op dit jaar en verheug me erop aan de slag te gaan”, vertelt de coureur die in 2016 als twaalfde in de GP3 eindigde en dit jaar wederom voor DAMS zal uitkomen in de opstapklasse die acht raceweekends telt, waarvan zeven in het Formule 1-voorprogramma.

Ferrucci zal gedurende 2017 zoveel mogelijk meelopen bij Haas, een simulatorprogramma afwerken en bij tests aanwezig zijn. Of Ferrucci ook echt gaat testen, meldt Haas niet.

Haas zette bij de Bahrein-test echter haar vaste coureurs in en moet conform de regels tijdens de tussentijdse test na de race in Hongarije nu dus op allebei de testdagen daar een rookie inzetten.

Leclerc reed in 2016 vier vrijdagtrainingen voor Haas.

Rookietest
Vorig jaar had Haas behalve Ferrucci ook Ferrari-junior Charles Leclerc nog in de boeken als testrijder. De Monegask, die in 2016 de GP3-titel won, maakt nog altijd deel uit van de Ferrari Driver Academy, maar is verder (nog) niet aan een team verbonden.

Leclerc is wel weer als testrijder met Haas in verband gebracht, maar ook met Sauber. Ook Antonio Giovinazzi – de Ferrari-protegé die dit jaar twee races voor Sauber reed als vervanger van Pascal Wehrlein – is genoemd als mogelijke Haas-testrijder.

Lees meer over

Ferrucci Gp3 Haas