Ook al is het seizoen 2013 pas één testmoment oud, toch denkt voormalig wereldkampioen Mika Häkkinen dat McLaren ook zonder Hamilton titelkandidaat is. Van Mercedes verwacht hij minder, zo zei hij tegen BBC Radio Live 5.

“Natuurlijk is het nog erg vroeg om zulk soort uitspraken te doen”, zegt de wereldkampioen van McLaren in 1998 en 1999. “Maar ik heb een sterk gevoel dat McLaren dit jaar op topniveau zal zijn. Maar pas na de tweede test in Barcelona krijg je een beter zicht op de verhoudingen.”

Over het team van Mercedes is de Fin minder enthousiast. Het team reed de eerste twee dagen in Jerez slechts 29 ronden. De twee dagen erna kwamen ze bijna tot 300 ronden. Häkkinen: “Ze hadden ook niet echt de snelheid die ik had verwacht. Ik zie ze niet voor de overwinning meedoen komend seizoen.”

Niki Lauda, bestuurslid van Mercedes, denkt dat het verschil tussen de eerste teams klein zal zijn en dat Mercedes juist wel kan vechten met de top. “Ik ben blij om te zien dat we het op kunnen nemen tegen de drie topteams. Vettel is op dit moment nog wel de snelste. Zijn auto werkt naar behoren en ziet er betrouwbaar uit”, zegt Lauda.