Lewis Hamilton, Mercedes-coureur in 2013, denkt zes maanden nodig te hebben om van grote waarde te kunnen zijn bij zijn nieuwe team.

“Bij de laatste race in Brazilië kwam Mercedes 1,1 seconde tekort. Dat betekent dat we een grote inhaalslag moeten maken”, zegt Hamilton tegen Sky Sports News. “Het gat dichten is niet onmogelijk. Het is echter nog te vroeg om er iets van te zeggen, want ik heb de auto nog nooit bestuurd.”

Hamilton denkt wel wat tijd nodig te hebben om het gat met de topteams te kunnen dichten. “Geef me minstens zes maanden voordat ik van betekenis kan zijn voor Mercedes. Omdat ik pas in februari kan testen, is de auto voor mij nog onbekend”, aldus de Brit. “Maar de potentie is er bij dit team, daarom heb ik er ook getekend.”

Mercedes heeft de afgelopen drie jaar met Nico Rosberg en Michael Schumacher achter het stuur slechts één zege behaald. Hamilton maakt zich dan ook geen illusies om vanaf het begin mee te strijden om de hoofdprijzen. “Maar waarom kunnen we niet wat podiums scoren in 2013 of misschien wat zeges? Ik zie het niet als een project voor de korte termijn”, aldus de wereldkampioen van 2008. “Ik denk dat 2014 het belangrijkste is.”