Wereldkampioen Lewis Hamilton is niet geheel verrassend de grootverdiener in de Formule 1. De Brit ontvangt dit jaar 47 miljoen euro salaris van zijn team Mercedes. Dat blijkt uit onderzoek van Business Book GP. Max Verstappen vinden we op plek vier in de lijst met salarissen.

Het Franstalige Business Book GP doet elk jaar onderzoek naar de geldverrichtingen in de Formule 1 en onthult aan het einde van elk seizoen een lijst met de salarissen van de coureurs. Sponsorgelden en bijkomende bonussen zijn niet meegerekend in deze bedragen. Niet geheel verrassend is het zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton die het hoogste salaris ontvangt in 2020: 47 miljoen euro.

Lees ook: Parabolica, aflevering 14: Wat en hoeveel geld staat er nog op het spel in de resterende GP’s?

Naast Hamilton zijn er maar twee andere coureurs die minstens 20 miljoen euro verdienen: Sebastian Vettel ontvangt dit jaar 35 miljoen euro bij Ferrari, Daniel Ricciardo verdient bij Renault 20 miljoen euro. Op plek vier in de lijst vinden we Max Verstappen. De Nederlander ontvangt 16 miljoen euro salaris bij Red Bull Racing. Valtteri Bottas (9 miljoen), Charles Leclerc (9 miljoen) en Kimi Räikkönen zijn de andere coureurs die meer dan 5 miljoen euro per jaar verdienen.

Helemaal onderaan de lijst staat Antonio Giovinazzi. De Italiaan mag per jaar ‘slechts’ 500.000 euro bijschrijven op zijn rekening. George Russell en Nicholas Latifi verdienen beiden 750.000 euro bij Williams, Daniil Kvyat is de vierde en laatste coureur die minder dan een miljoen euro ontvangt. De Rus krijgt net als het Williams-duo 750.000 euro per jaar. Alles andere coureurs verdienen minstens een miljoen euro.

De volledige lijst met de salarissen van de F1-coureurs:

Lewis Hamilton Mercedes €47 miljoen
Sebastian Vettel Ferrari €35 miljoen
Daniel Ricciardo Renault €20 miljoen
Max Verstappen Red Bull Racing €16 miljoen
Valtteri Bottas Mercedes €9 miljoen
Charles Leclerc Ferrari €9 miljoen
Kimi Raikkonen Alfa Romeo €6 miljoen
Carlos Sainz McLaren €4,5 miljoen
Sergio Perez Racing Point €4 miljoen
Esteban Ocon Renault €4 miljoen
Romain Grosjean Haas €2 miljoen
Kevin Magnussen Haas €2 miljoen
Alex Albon Red Bull Racing €2 miljoen
Lando Norris McLaren €1,5 miljoen
Lance Stroll Racing Point €1,5 miljoen
Pierre Gasly AlphaTauri €1 miljoen
Daniil Kvyat AlphaTauri €750.000
George Russell Williams €750.000
Nicholas Latifi Williams €750.000
Antonio Giovinazzi Alfa Romeo €500.000

Lees ook: Blog uit Bahrein: Efficiency en prijsopdrijving in de woestijn

© Motorsport Images