*

Hamilton: ‘Ik kan meedoen om de titel’

Ryan Baij

Ryan Baij

15 april 2013 11:51

Hamilton: ‘Ik kan meedoen om de titel’
Racepictures

Lewis Hamilton is na drie races van mening dat Mercedes mee kan doen om de wereldtitel. De Brit bezet na zijn derde plaats in China de vierde plaats in het kampioenschap met 40 punten, twaalf minder dan leider Sebastian Vettel.

Na een poleposition in China en een tweede podiumplaats op rij, ziet Hamilton de rest van het seizoen met vertrouwen tegemoet. “Ik kan absoluut meedoen in de titelstrijd, maar zo ver is het nog lang niet”, vertelt de Brit. “Ik focus me er nu nog niet helemaal op, want er gaan nog te veel dingen fout. Nico Rosberg is bijvoorbeeld al twee keer uitgevallen. Dat kan mij ook zomaar overkomen.”

“Toch zijn we goed bezig”, vervolgt Hamilton. “We hadden dan wel niet de snelheid die Alonso had, maar we stonden wel vooraan na de kwalificatie. We moeten in de race nog meer tempo vinden. Het was jammer dat we de banden niet helemaal onder controle konden krijgen. Ook hadden we een klein probleem met de voorvleugel. Het kan dus allemaal nog wel iets beter.”

Zonder de problemen meent Hamilton als tweede te hebben kunnen finishen. “De Ferrari was gewoon de beste auto. Fernando Alonso was onmogelijk te verslaan. Maar ik denk dat ik Kimi Räikkönen wel had kunnen hebben. We moeten de auto ontwikkelen en de problemen oplossen en dan komt de overwinning echt wel. Daarna kunnen we kijken hoe we ervoor staan om mee te doen om de titel.”

Lees meer over

Hamilton Mercedes