Lewis Hamilton voelt zich veel vrijer sinds zijn overstap van McLaren naar Mercedes. De Brit is blij dat hij eindelijk uit het beschermde milieu is vertrokken en meer zijn eigen leven kan leiden.

“Ik hoop dat mensen mij nu anders zien dan in 2007”, vertelt Hamilton. “Ik zat in een omgeving waarin iedereen mij controleerde. Dat is nu niet meer zo. Ik heb Ross Brawn nu wel als baas, maar ik hoef niet meer dagelijks te rapporteren wat ik aan het doen ben. Ook de relatie tussen mij en mijn vader is weer aan de beterende hand. Dat vind ik wel heel prettig. Tijd heelt alle wonden.”

Hamilton heeft een roerige tijd achter de rug. Bij McLaren voelde hij zich niet meer op zijn gemak. Ook de knipperlicht relatie tussen hem en vriendin Nicole Scherzinger ging hem niet in de koude kleren zitten. Intussen is de rust weer wedergekeerd in het hoofd van Hamilton. Met zijn vriendin die vaak aanwezig is bij de Grands Prix en zijn nieuwe maatje Roscoe, zijn hond, kan de Brit zich weer focussen op de races.

“Ik heb een dikkere huid gekweekt”, vervolgt Hamilton. “Ik trok me alles aan. Ik ben nu mentaal sterker en voel me veel beter. Als nu bijvoorbeeld Jackie Stewart iets over mijn zegt dan lach ik daar om.”

De overstap naar Mercedes is volgens Hamilton dan ook niet over één nacht ijs gegaan. “Ik heb er veel over nagedacht. Ik wilde er niet te veel mensen bij betrekken, maar ik heb nog wel even gedacht over wat mijn vader er van vond. Op vakantie in Thailand heb ik in mijn eentje de beslissing genomen. Ik heb gekozen voor de risicovollere optie.”

Hamilton vervolgt: “Het voelde als mijn huis verlaten. Die mensen hadden me mijn hele leven kunnen beschermen. Mercedes was helemaal nieuw voor me. Ik had geen tijd om aan te prutsen en fouten te maken. Dat voelde goed. Ik moest me gewoon gelijk bewijzen.”