Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft dit jaar al wat probleempjes gehad met teamgenoot Nico Rosberg, maar vindt dat de teamleiding van de Duits-Engelse renstal hun tweestrijd in goede banen leidt.

Hoewel het onderlinge duel tussen Hamilton en Rosberg voor de buitenwacht – en heel misschien ook wel voor de coureurs zelf – het meest interessante en voorname verhaal van seizoen 2014 is, weet Hamilton zelf dat de strijd bij de constructeurs voor Mercedes op de eerste plaats staat, zo vertelt hij aan de Duitse pers.

“Het hoofddoel van Mercedes is om het constructeurskampioenschap te winnen, want dat brengt geld in het laatje. Het team staat dan ook voorop en de strijd tussen Nico en mijzelf is daar ondergeschikt aan”, erkent Hamilton.

Volgens de Engelsman zijn hij en zijn Duitse teamgenoot daar ook zeker van doordrongen. “En het is voor ons allebei dan ook erg belangrijk om aan het team te laten zien dat we in hun belang – ondanks onze strijd – goed samenwerken.”

Hamilton is dan ook blij dat alles inmiddels weer koek en ei is tussen Rosberg en hemzelf, nadat de situatie in Monaco nog op springen stond. De wereldkampioen is daarbij verder lovend over hoe de teamleiding van Mercedes met de tweestrijd van haar coureurs omspringt: “Ze managen de situatie zeer goed”, vindt hij.

Wolff
Toto Wolff, die samen met Paddy Lowe en Niki Lauda met de scepter zwaait bij het Mercedes fabrieksteam, vertelt op zijn beurt aan het Spaanse persbureau dat Mercedes de strijd tussen Hamilton en Rosberg op dezelfde manier blijft managen en ermee doorgaat de coureurs vrij tegen elkaar te laten strijden, zolang de relatie tussen de twee niet toch ineens verslechtert.

“Een conflict zoals tussen Lewis en Fernando Alonso in 2007 bij McLaren is voor ons niet toelaatbaar”, zo noemt Wolff een duidelijk voorbeeld. “Als zoiets zich hier zou afspelen en het een ‘vuil’ gevecht wordt, zal dat serieuze consequenties hebben”, waarschuwt hij.