*

Hamilton grapt met Verstappen: ‘Ik denk dat jullie eerder een stoeltje over hebben’

Laurens Stade

Laurens Stade

6 augustus 2019 10:30

Hamilton grapt met Verstappen: ‘Ik denk dat jullie eerder een stoeltje over hebben’

Oud-Formule 1-coureur Fernando Alonso was lovend over de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Hongarije. De tweevoudig wereldkampioen was onder de indruk van de ‘show’ die beide coureurs neerzetten. Verstappen zei het jammer te vinden dat hij niet de kans kreeg om met Alonso te strijden in de Formule 1, waarop Hamilton met een suggestie kwam voor de Nederlander: ”Misschien moet hij het stoeltje naast jou innemen.”

Tijdens de persconferentie na de Grand Prix van Hongarije kwam de Tweet van Fernando Alonso ter sprake. Hij bedankte Hamilton en Verstappen voor de ‘show’, waarin zij ‘zeventig rondes lang pushten tot de limiet’ en ver weg reden van de andere coureurs.

Daarop werd door een journalist gevraagd aan Hamilton, Verstappen en Vettel of zij Alonso weer in de Formule 1 willen zien. ”Ten eerste is het geweldig dat hij zo aanmoedigend is”, reageert Hamilton als eerste op die vraag.

”Geen idee hoe oud Fernando nu is, maar hij blijft altijd een geweldige coureur. Als hij een stoeltje kan krijgen bij een goed team, zou ik hem verwelkomen om met ons te strijden. Voor mij maakt het niet veel verschil. Ik ga het gevecht aan met wie dan ook”, aldus Hamilton.

Lees ook: Hamilton en Vettel geven zichzelf – en Verstappen – cijfers: ‘Een dikke 9 voor Max voor de laatste races’

Verstappen en Alonso kwamen elkaar wel tegen op de baan, maar de Red Bull van de Nederlander was stukken sneller. Foto: Motorsport Images

‘Hij moet praten met Toto’
”Deze sport heeft de beste coureurs in de beste auto’s nodig, en er is zeker nog een stoeltje waarmee hij kan winnen dus het zou niet verkeerd zijn”, voegt Hamilton toe. Daarop reageert Verstappen met een kleine, grappig bedoelde sneer: ”Misschien moet hij met Toto praten.” Hamilton neemt het echter op voor zijn teamgenoot Bottas. ”Valtteri is goed, hij wint races. Ik denk dat jullie eerder een stoeltje over hebben”, knipoogt de Brit, verwijzend naar Gasly.

”Ik heb dat niet gezegd”, grapt Verstappen om zich daarbuiten te houden. Vettel reageert daarop wat luchtiger: ”Ik denk dat ze het in Japan niet zo op prijs stellen”, verwijst hij naar de stroeve samenwerking tussen Alonso en Honda bij McLaren van 2015 tot 2017.

”Ik vind het jammer dat ik niet de kans heb gekregen om met Alonso te strijden in de Formule 1”, voegt Verstappen toe. De Nederlander zou hem wel terug willen zien, maar dan als social media-manager. ”Hij is altijd aardig geweest tegen mij. Ik vind het ook leuk om te zien dat hij naar andere mogelijkheden zoekt in de racewereld. Hij houdt van racen en hij wil winnen, hij wil competitief zijn. Dat is goed om te zien”, aldus de 21-jarige Red Bull-coureur.

Lees ook: Bottas weet: ‘Ik heb een plan B en misschien ook plan C als Mercedes niet met me verder wil’