Ondanks de achterstand ten opzichte van Red Bull en Ferrari vreest Lewis Hamilton niet dat er iets fundamenteel mis is met het ontwerp van de McLaren.

Juist op het moment dat McLaren het gat met Red Bull leek te dichten, ging het mis. In amper drie races tijd nam de concurrentie afstand. In het WK is de uitgangspositie nog altijd prima, maar dan moeten de prestaties wel snel verbeteren.

Ondanks alles toont Hamilton zich nog steeds tevreden over zijn bolide. Het is slechts een kwestie van de snelheid vinden en benutten, stelt hij. “We denken dat er nog ergens wat downforce is te vinden, maar dat we er overheen kijken.”

De Britse coureur doet zijn uitspraken in aanloop naar de Grand Prix van België, de eerste van de tweede seizoenshelft. “Het team werkt keihard aan verbetering en ik probeer daar zelf ook mijn steentje aan bij te dragen door dit proces nauwlettend te volgen en voor input te zorgen.”

Ten opzichte van de vorige Grand Prix, in Hongarije, verwacht hij niet direct verbetering. McLaren kwam op de trage Hungaroring niet in het verhaal voor. “Ik denk niet dat er al iets is veranderd ten opzichte van de laatste race.”

“We moeten vrijdag en zaterdag eerst de nodige tests doen om te peilen waar we staan”, vervolgt Hamilton. “Op basis van de informatie die we verzamelen moet het mogelijk zijn in te schatten welke maatregelen nodig zijn om vooruitgang te bereiken.”