Lewis Hamilton kijkt tevreden terug op de eerste kwalificatie van dit seizoen. Opmerkelijk: de kampioen van 2008 bleef steken op de vierde plaats.

Meer zat er volgens de McLaren-coureur niet in. Volgens Hamilton ontbreekt het de formatie uit Woking aan neerwaartse druk, vooral op de middelste sector van het circuit van Bahrein. De Brit is echter blij dat 2010 een stuk beter begint dan 2009.

“Ik was wel verbaasd over dit resultaat”, vertelde Hamilton voor de camera’s van de BBC. “Wij hebben over het algemeen niet de snelheid van Red Bull Racing en Ferrari, dus ik verbaasde me wel toen ik de vierde tijd klokte.”

“Ik wist niet dat er nog een boel mensen na mij binnenkwamen dus ik ben in de wolken met dit resultaat. Hopelijk kunnen we morgen óf deze plek vasthouden, óf een plek opschuiven”, aldus Hamilton, die van zijn team wel eist dat de auto in de komende weken beter wordt.

“Het probleem ligt aan de neerwaartse druk. We zijn op dit circuit vooral zwak in de middelste sector. Daar verliezen we volgens mij bijna een seconde. Er moet daarom een boel neerwaartse druk worden gevonden maar ik weet dat de mensen in de fabriek daar hard mee bezig zijn.”

“Dit is gelukkig een veel betere uitgangspositie dan die van vorig jaar. We moeten hard samen blijven werken om sterker te worden”, besluit Hamilton.