*

Hamilton verslapt niet na zich te hebben verslapen

Daan de Geus

Daan de Geus

22 mei 2014 17:22

Hamilton verslapt niet na zich te hebben verslapen
Racepictures

Lewis Hamilton versliep zich vanochtend en was een paar minuten te laat voor VT1, maar dat betekende niet dat hij niet scherp was: de Mercedes-coureur reed een eerste en een tweede tijd in Monaco.

Terwijl het groene licht al brandde en de seconden al van de klok tikten, stond Hamilton zich na aankomst per motor op het circuit nog in de coulissen om te kleden, om vervolgens met een vertraging van enkele minuten pas in zijn pitbox te arriveren.

“Ik had me verslapen”, luidt de simpele uitleg van Hamilton, wiens Mercedes-teambaas Paddy Lowe er eigenlijk wel om kan lachen: “Het zijn maar vijf minuutjes, dus het was absoluut geen probleem”, vertelt hij aan Sky Sports F1. “Het belangrijkste is dat het hem niet heeft verhinderd tijdens VT1 een goed ritme te vinden. En zoals we gezien hebben, was dat ook niet het geval.”

Getuige de eerste tijd die Hamilton in VT1 reed, ging het ondanks zijn wat latere start inderdaad prima, zoals hij ook zelf beaamt: “Het liep lekker. Ik ben eigenlijk verrast door hoe goed het ging. De auto voelde geweldig aan en ik heb alsnog veel kunnen rijden. Ik voel me goed voorbereid voor zaterdag”, aldus de coureur die in de grotendeels door regen verpeste tweede training ook goed vooraan zat op P2.

Rosberg
Teamgenoot Nico Rosberg was degene die het in de eerste training met P2 moest doen, minder dan een halve tel achter Hamilton, maar hij sloot de tweede sessie op de twintigste plek af. “Ik wilde niet het risico lopen de auto op koude banden en een glibberige baan in de muur te zetten”, legt hij uit. “In VT2 viel verder toch niets te leren, want de baan was door de regen compleet anders dan in de ochtend.”

Al met al noemt Rosberg zijn dag echter ‘erg goed’ en durft hij wel te stellen dat Mercedes ‘hier weer erg snel lijkt te zijn’. “Zoals altijd moet er nog wat geschaafd worden aan de afstelling want ik heb de perfecte set-up nog niet gevonden, maar er is morgen nog genoeg tijd voordat het raceweekend hier op zaterdag verder gaat en ik ga nu eerst lekker naar de barbecue van het team.”