Lewis Hamilton staat open voor verandering in de Formule 1. De ex-wereldkampioen ziet wel wat in de plannen om tijdens verschillende Grands Prix een ander format te hanteren.

De Mercedes-coureur heeft al eens eerder gezegd dat hij het huidige format van het Grand Prix-weekend graag anders ziet. “Donderdag tot zondag is al elf jaar hetzelfde sinds ik hier ben. Zoals de auto’s nu zijn is het soms moeilijk voor ons om in te halen. We moeten met andere races komen. Misschien elke race een ander scenario? We moeten iets anders doen, misschien een sprintrace?”

Brawn
Over de ideeën van sportief directeur van de Formule 1 Ross Brawn was de drievoudig-wereldkampioen ook positief. Brawn denkt er bijvoorbeeld aan om buiten het seizoen om een race te organiseren waarin geëxperimenteerd kan worden met de weekendopzet. “Dat klinkt niet als een heel slecht idee. We hebben zeker een nieuw format nodig in de Formule 1”, aldus Hamilton.

De Brit is ook blij dat de nieuwe eigenaar Liberty Media ideeën heeft om de sport verder te ontwikkelen. “De potentie van Formule 1 om wereldwijd succesvol te zijn is nog lang niet behaald”, vindt Hamilton. “Met de hulp van iedereen kan Liberty er net dat beetje extra uitknijpen om de massa beter te bereiken.”