Lewis Hamilton maakt zich geen illusies voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. “Ik denk dat Max Verstappen me al snel in de wedstrijd in de nek zal hijgen”, blikt de Brit vooruit. Hij begint de race vanavond in Austin vanaf P3. Verstappen, zaterdag winnaar van de sprintrace, start als zesde.

“Het kan zondag een mooi gevecht worden met Charles Leclerc en Lando Norris (zij starten als eerste en tweede, red.) Het zou leuk zijn om Max achter ons te kunnen houden”, aldus Hamilton. De Mercedes-coureur realiseert zich naar eigen zeggen dat het lastig wordt.

“De snelheid van hem, in de Red Bull, is indrukwekkend. Ik kwam in de sprintrace nog wel dichtbij, maar Max kon daarna uitlopen. Met deze snelheid denk ik dat hij me tijdens de Grand Prix snel in de nek zal hijgen.”

Het doet overigens niet af aan de blijdschap van Hamilton over de podiumplek in de sprintrace op de zaterdag in Austin. “Ik geniet van dit weekend. Ik voel dat we een stap hebben gemaakt met de auto.” Daarmee verwijst hij naar de nieuwe vloer, de laatste update van dit seizoen. “Het team heeft goed werk geleverd dit jaar, zeker nadat we met een matig pakket begonnen.”

Lees hier alles over de GP van de Verenigde Staten met o.a. het complete tijdschema


De speciale kampioensuitgave van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel. Het magazine is ook digitaal te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland! Lees alles over de bijzondere WK-trilogie van Max Verstappen, ook met unieke fotografie van onze huisfotograaf Peter van Egmond. Met in dit nummer verder o.a:

  • Exclusief interview Oranje-bondscoach Ronald Koeman: ‘Max doet me aan Messi denken’
  • Red Bulls teambaas Christian Horner blijft zich verbazen: ‘Alle superlatieven voor Max zijn op’
  • Fotoserie: Verstappens snelle weg naar de derde wereldtitel
  • Het uitgekiende F1-traject van Jan Lammers en zoon René
  • Gallery: het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Columns Noël Ummels en Nelson Valkenburg
  • F1 Insider Graham Watson over FOM’s commerciële belang van een nieuwe superster
  • En verder alles over Max Verstappens kampioensweekend in Qatar!