Lewis Hamilton liet teamgenoot Nico Rosberg achter zich en nestelde zich aan top van de tijdentabel in Montreal vandaag, maar volgens de Brit gingen de Mercedessen niet eens voluit.

“We werkten aan de afstelling”, verklaart Hamilton. “Het is geweldig dat we daarmee al dit soort rondetijden halen. Maar eerlijk gezegd denk ik dat het nog wel wat sneller kan. De set-up is nog niet helemaal naar wens.” 

“Maar dat is ook de uitdaging van deze sport”, vervolgt Hamilton. “Als je de afstelling wijzigt, pas je je rijstijl daarop aan en dan heb je weer een andere afstelling nodig. Met als resultaat dat je telkens iets sneller gaat.”

Hoewel de Mercedessen weer de bovenhand lijken te hebben, valt er volgens Hamilton nog genoeg strijd te verwachten. “Nico is erg snel”, zegt hij. “De Ferrari’s zien er ook goed uit en Red Bull doet het hier altijd goed. En met deze banden weet je het maar nooit. Je moet de juiste balans zien te vinden.”

Rosberg
De juiste balans heeft teamgenoot Nico Rosberg naar eigen zeggen al wel aardig gevonden. “Er is natuurlijk altijd nog wel wat werk te doen, maar mijn auto voelde vandaag al erg goed aan”, vertelt de coureur die achtereenvolgens als derde en tweede eindigde.

“Het was echt een genot om de auto te besturen”, vervolgt de gelukkige Duitser. “De snelheid zat er goed in en we lijken hier net zo sterk te zijn als we vooraf hadden verwacht. Het was een goede dag en voor de komende dagen ziet het er veelbelovend uit.”