Brendon Hartley hoopt dat de test die hij afgelopen donderdag voor Mercedes heeft afgewerkt ertoe leidt dat hij weer in beeld is in de Formule 1-wereld en er meer werk voor Mercedes uit voortvloeit.

Hartley zat afgelopen donderdag voor het eerst sinds eind 2009, toen hij voor Toro Rosso testte, weer achter het stuur van een Formule 1-auto. De Nieuw-Zeelander reed zo’n 87 ronden in de Mercedes W03 en dat smaakt naar meer, zo vertelt hij aan Autosport: “Ik hoop dat ik meer van dit werk kan doen voor Mercedes.”

“Wat ik volgend jaar allemaal precies ga doen, weet ik nog niet, maar ik hou mijn opties open en wacht totdat er zich een goede kans voordoet”, vervolgt de coureur die dit jaar verder vooral veel werk in de simulator van Mercedes heeft gedaan en daarnaast nog incidenteel in het World Endurance Championship en de GP2 uitkwam.

De 22-jarige Hartley laat verder nog weten dat hij er weinig waarde aan hecht dat hij over de gehele test gezien de langzaamste coureur op de baan was. “We hebben namelijk vooral met volle tanks gereden en de focus lag op het afwerken van ons programma en testen van nieuwe onderdelen, hetgeen ook is gelukt, dus het was wat mij betreft een goede dag.”

Teambaas Ross Brawn liet op zijn beurt al optekenen tevreden te zijn over het optreden van Hartley. “Hij heeft, net als onze andere testcoureur Sam Bird, goed gereden. Ze hebben ons veel nuttige feedback en informatie gegeven en ik ben ze allebei zeer dankbaar voor hun werk en inzet.”