Met nog geen tiende verschil heeft Rio Haryanto zijn teamgenoot Pascal Wehrlein in de kwalificatie geklopt. De Indonesiër en Duitser waren negentiende en twintigste.

Wehrlein weet daarbij al dat een herhaling van zijn puntenfinish uit Oostenrijk er op Silverstone niet in zit. “Zolang het droog blijft ben ik althans bang dat dat niet mogelijk is”, verklaart de Duitser.

“Toch kunnen we wel een betere race dan kwalificatie hebben”, vervolgt hij. “Ons racetempo is namelijk wat sterker en de weersvoorspellingen lopen nogal uiteen. We hopen natuurlijk op gek weer, dat kan gunstig voor ons zijn!”

“Vorige week hebben we ook wel bewezen kansen te kunnen grijpen”, zegt de coureur die toen zijn eerste punt scoorde, en Manors eerste van het seizoen. “Ik heb er zin in, ook al denk ik dat het een lastige dag kan worden.”

Voor Wehrlein was de zaterdag dat overigens ook al, wegens problemen met het op temperatuur krijgen van de banden. “Helaas hebben we daar ook qua set-up geen oplossing voor gevonden.”

Haryanto
In de andere Manor was het voor Haryanto ondertussen juist een prima dag. “Ik ben best blij met mijn optreden”, laat hij weten. “We wisten van tevoren dat dit geen makkelijk circuit voor ons is, maar mijn rondje was sterk.”

Haryanto is er verder blij mee dat hij Sauber-coureur Felipe Nasr voor bleef. “Helaas zitten we wel verder bij Renault vandaan dan gedacht, maar ik ga er vanuit dat we sterker zijn in de race”, verklaart ook hij.