Na de eerste race van het nieuwe seizoen is er elk jaar weer flink wat nieuws. Soms zinnig; Mario Theissen denkt dat Nick Heidfeld wereldkampioen kan worden. Soms onzinnig; in een hotel waar mensen werkzaam in de Formule 1 hebben geslapen, zijn sporen van cocaïne gevonden. Het is meestal ook de meest spraakzame periode van Bernie Ecclestone.
Eerst was daar zijn plan om van Melbourne een nachtrace te maken, inclusief verlichting langs de baan. Toen ik hem daar vijf jaar geleden naar vroeg zag hij er nog niets in. Toch denk ik dat het een goede verandering zou zijn voor Formule 1. Net als de ‘normale’ aanvangstijd van 14.00 uur lokale tijd. Ik zou er een voorstander van zijn als de Formule 1 de late zondagmiddag zou gaan claimen. Een aanvangstijd van 17.00 uur bij de Europese races lijkt me een goed idee.

Iedereen die naar het voetballen is geweest, is alweer thuis. Studio Sport en het voetbal op Tien is dan ook nog niet begonnen. Tevens kan iedereen die zelf actief amateursport beoefend op tijd thuis zijn. En dan heb ik het nog niet over het sociale aspect; papa’s en mama’s die gewoon met de kids kunnen gaan wandelen of bij oma op bezoek gaan. Het is een tijdstip dat nog door geen sport geclaimd is. Ander bijkomend voordeel kan zijn dat er meer regenraces zullen zijn. Het aantal keren dat we net na de huidige finishtijd een bak regen over ons heen kregen, is echt niet meer op twee handen te tellen.

Bernie’s laatste idee is een race in Parijs. Op zich goed want niemand zit te wachten op het altijd ongezellige, in the middle of nowhere liggende Magny Cours. Disneyland schijnt een mogelijke locatie te zijn. Het valt nog te bezien of Oom Dagobert bereid is zijn centjes daar in te steken en of Goofy en Mickey Mouse zich er voor in willen zetten. De tijd zal leren of het een serieus idee is of dat het toch een sprookje blijft.

Groeten Ollie