De Formule 1 reist dit weekend (voor het laatst?) af naar Zuid-Frankrijk, waar op het Circuit Paul Ricard de oudste Grand Prix in de autosporthistorie wordt verreden. Het weer? Tropisch!

Het was de afgelopen dagen al vreselijk warm in Frankrijk met temperaturen boven de 40 graden Celsius. Die waarden halen we komend weekend niet, maar met temperaturen boven de 30 graden is het warm genoeg.

Tijdschema GP Frankrijk: Wie wint de waarschijnlijk laatste race op Paul Ricard?

Op vrijdag, de dag van de eerste en tweede vrije training, ligt de maximumtemperatuur rond de 32 graden. De hemel is strakblauw en er waait een zwakke tot matige zuidenwind. Ideale omstandigheden om de bandenkeuzes voor de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag te bepalen.

Max Verstappen won vorig jaar de Franse Grand Prix (Getty Images)

Hete kwalificatie

Ook zaterdag wordt een zonovergoten dag, maar in de loop van de middag kan er een enkele stapelwolk over het circuit trekken. Niets om je over op te winden; de kans op neerslag is nul en de temperatuur bereikt opnieuw een waarde van 32 graden.

Voor de race op zondag (start om 15.00 uur) geldt eigenlijk hetzelfde. Ook deze dag staat in het teken van zon, strakblauwe luchten en hoge temperaturen die tijdens de race zelfs kunnen oplopen tot 33 graden. We raden de supporters op de tribune aan om goed te blijven smeren. De zonkracht kan oplopen tot UV-index 9 en dat betekent dat je onbeschermd al binnen 10 minuten kunt verbranden.

Lees ook: Nog één keer de GP Frankrijk op Paul Ricard: nooit hersteld van stroeve start