Max Verstappen was vrijdag niet de enige die in Bakoe klaagde over de harde wind. Vooral op het rechte stuk ondervonden de coureurs tijdens de eerste en tweede vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan veel hinder van een flinke bries. Vandaag zou de wind wat moeten gaan liggen, voorspelt Weerplaza.

Het is volop zomer in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan aan de boorden van de Kaspische Zee. De temperatuur bereikte vrijdag waarden van een aangename 25 graden. Voor zaterdag en zondag komt daar nog een graadje bij. Geen extreem hoge temperaturen dus en de warmte zou dan ook geen problemen moeten opleveren voor de banden die Pirelli heeft meegenomen.

Tijdschema Azerbeidzjan: Waartoe is Mercedes op de hogesnelheidsbaan in staat?

Ook lijkt het er niet op dat er – zoals twee weken geleden in Monaco – enige neerslag van betekenis zal vallen dit weekend. De kans op regen werd eerder deze week door Weerplaza nog op tien procent geschat, maar voor de komende dagen lijkt er geen vuiltje aan de lucht boven Bakoe.

Blijft de wind een factor?

De wind dan. Zoals gezegd waaide het flink op vrijdag. Onstuimige windvlagen (kracht 4 tot 5) zorgden op het lange rechte stuk langs de boulevard en in de smalle secties tussen de gebouwen, voor verraderlijke situaties. Voor zaterdag en zondag neemt de wind echter wat af, van maximaal kracht 3 op zaterdag tot kracht 2 op zondag.