De FIA heeft in eerste instantie een middenweg gekozen in Stepneygate (de spionagezaak, waarbij Ferrari-documenten terecht zijn gekomen bij McLaren). Ron Dennis heeft aangegeven ‘redelijk’ tevreden te zijn met de uitkomst. Er is immers geen straf opgelegd en het kampioenschap van 2007 kan gewoon verder gaan voor de mannen uit Woking.Toch heeft de teambaas zijn reserves. Ik snap het voorbehoud van Dennis wel. Er is geconcludeerd dat er nu geen onderdeel op de McLaren zit dat eigendom kan zijn van Ferrari. Maar als de auto in de toekomst wel ernstige overeenkomsten met Ferrari gaat vertonen, kan het team alsnog bestraft worden.

Wat nu als de ontwerpafdeling van McLaren ineens met iets op de proppen komt? Wat dan als Ferrari dat een race later ook op zijn auto zet en vervolgens doodleuk roept dat het uit de stapel papieren komt die Nigel Stepney had door laten lekken? Dan heb je de poppen aan het dansen en zal McLaren moeten bewijzen dat het niet zo is.

Als Ferrari op die manier de titel denkt te kunnen pakken, zullen ze er niet voor terugdeinzen. Alles is dan geoorloofd bij de mannen uit Maranello. En voor je het weet zit het wereldkampioenschap Formule 1 in eenzelfde spagaat als de Tour de France, en is de bijnaam van Ron Dennis plots Rasmussen. Maar alleen als blijkt dat hij gisteren niet de hele waarheid heeft verteld. De FIA gelooft hem, dus doen wij dat voorlopig ook maar.

Groeten, Ollie