Georg Seiler, de circuitdirecteur van Hockenheim, geeft toe dat de kans klein is dat er volgend jaar een Grand Prix verreden zal worden in Duitsland. Voor de kalender van 2020 is ruimte voor 21 races, maar met de komst van Hanoi en Zandvoort betekent het dat er twee races zullen verdwijnen. Hockenheim is een van de potentiële kandidaten om af te vallen.

Hij vertelt aan het Duitse persbureau DPA dat de gesprekken met Liberty Media in volle gang zijn, maar ‘er is nog geen contract’ volgens Seiler. ”Het lijkt erop dat er geen Duitse Grand Prix verreden zal worden hier in 2020”, aldus de circuitdirecteur van Hockenheim.

”Er zullen 21 races op de kalender staan voor 2020. Met de komst van Hanoi en Zandvoort zullen er twee van de huidige circuits van de kalender moeten verdwijnen. Het lijkt erop dat Barcelona en Mexico samen met ons de kandidaten zijn”, aldus Seiler.

Ondanks het sombere vooruitzicht heeft Seiler een klein beetje hoop. ”Niets is nog honderd procent zeker. Vorig jaar was de situatie niet heel anders. We sloten het contract voor 2019 pas af in september of oktober. Er is nog een achterdeurtje, maar ik schat de kansen niet heel hoog in”, aldus de circuitdirecteur.

Liberty Media streeft het behoud en de terugkeer van historische Europese races na. Hockenheim kan dus hoop uitputten uit de contractverlenging van Silverstone en de terugkeer van Zandvoort. Seiler heeft dan ook een voorstel voor de Europese races: ”Als we het aantal races niet kunnen laten toenemen, zouden traditionele Europese races elke twee of drie jaar gehouden kunnen worden.”