Het eerste wat je hier op valt is de hoeveelheid zand. Het circuit van Bahrein ligt midden in de woestijn, dus een enorme verrassing is dat niet. Evenmin het aantal mannen in witte jurken met theedoek als hoofddeksel.

Burka’s zijn in Manama trouwens schaars goed. Ik heb er in ieder geval nog geen gezien. Nu is Bahrein tamelijk liberaal, dus dat zal de oorzaak wel zijn. Alcohol is eigenlijk taboe, want moslim-staat. Maar in alle hotels, op die van Jack Plooij na (jammer Jack), is het gewoon verkrijgbaar. Nu is hier wel meer verkrijgbaar, waar in omringde landen absoluut niet aan te komen is. Daar weten de Saudi’s alles van.

Op donderdag en vrijdag – hun weekend – stikt het er hier van. Een brug, 26 kilometer lang, verbindt de beide landen met elkaar. In die twee dagen doen de Saudi’s in Manama alles wat God, ik bedoel Allah, verboden heeft. Hoeren en sloeren: zonder gene. Net zoals vrijwel elk hotel je de service van ‘gezelschapsdame’ biedt. Niks mis mee, als daar je interesse ligt. Maar het feit dat ze midden in de nacht op je deur staan te bonken of je wakker bellen, gaat wel erg ver. Toch?

Helemaal als je bedenkt, dat ze op het vliegveld boekjes over de Islam uitdelen. Understanding Islam. Eén van de initiatiefnemers verklaarde op deze manier de vooroordelen over hun land en geloof uit de weg te willen ruimen. ,,Er bestaat nogal een verkeerd beeld over ons.” Tsja, hoe zou dat nou komen?

Linda