De hoorzitting die Haas had aangevraagd over de uitslag van de Grand Prix van de Verenigde Staten is opgeschort tot en met donderdag. Donderdagmiddag zullen de stewards beslissen of Haas de zaak voldoende heeft bepleit.

Haas had een hoorzitting aangevraagd over de race in Austin enkele weken geleden. Het team vond namelijk dat verschillende coureurs zich niet aan de track limits hadden gehouden maar daar niet voor gestraft waren. Behalve Haas waren ook afgevaardigden van Williams, Aston Martin en Red Bull aanwezig bij de eerste hoorzitting vandaag. 

De zaak wordt op donderdag verder afgehandeld, om 15:00 uur Nederlandse tijd. In een bericht schrijven de stewards dat zij de extra tijd gaan dan ook gebruiken om alle argumenten en het voorgelegde bewijs nog eens goed door te nemen. Daarna beslissen ze pas of Haas zijn zaak goed heeft voorgelegd. Beslissingen over vervolgstappen en het aanpassen van de uitslag worden ook donderdag pas genomen.

Voor meer informatie over de details van deze zaak, de mogelijke uitkomsten, en welke coureurs gevaar lopen, lees onze analyse van eerder vandaag.


Het nieuwe nummer van FORMULE 1 Magazine ligt vanaf donderdag in de winkel (of bij je thuis als abonnee!) Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Geniet van boeiende interviews, achtergronden en reportages vanuit de paddock, van historische verhalen, scherpe columns, schitterende fotografie en nog veel meer. In dit nummer onder andere:

  • Verslag uit Brazilië: Wie is de ideale teamgenoot voor Max Verstappen?
  • In de krottenwijken van São Paulo is de GP een verdienmodel
  • Interview Ferrari-teambaas Fred Vasseur: Rustpunt in de chaos
  • Illusionist Hans Klok: Alles draait in Las Vegas om dollars
  • Reportage Pirelli, het elfde team in de Formule 1
  • Het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Alles over het drieluik op de Amerikaanse continenten
  • Uitgebreide vooruitblik GP Las Vegas, de grootste F1-show op aarde