*

‘Hopelijk gooit Frijns geen te hoge ogen bij Indy-test’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 jaar geleden

‘Hopelijk gooit Frijns geen te hoge ogen bij Indy-test’
Sutton Images

Andretti Autosport-eigenaar Michael Andretti hoopt dat Robin Frijns niet zoveel indruk maakt tijdens een Indycar-test dat rivalen hem gelijk willen wegkapen.

Dat zegt Andretti, gekscherend, in gesprek met Autosport over de coureur die volgende week donderdag in een bolide van Andreti Autosport test tijdens de Indycar-test op Mid-Ohio.

www.sutton-images.com Robin Frijns (NED) Amlin Andretti Formula E at Formula E, Rds10&11, Battersea Park, London, England, 2-3 July 2016.

Frijns liet zich dit seizoen in de Formule E geregeld van zijn meest spectaculaire kant zien.

“Robin is heel erg getalenteerd en zal vast hoge ogen gooien, al willen we dat eigenlijk niet”, grapt Andretti, die Frijns al voor het volgende Formule E-seizoen, 2016-2017, onder contract heeft staan.

Dat hij Frijns nu ook een Indycar-test geeft, komt omdat Andretti altijd op zoek is naar ‘de beste coureurs’, vertelt hij. “En je weet nooit waar je die zal vinden.”

“We willen Robin daarom nu de kans geven voor ons Indycar-team te testen, zodat we kunnen zien hoe hij het doet, of het bevalt en hoe de samenwerking met het team verloopt.”

“Robin wil zelf bovendien graag eens in een Indycar rijden en ik ben benieuwd hoe hij het daarin doet. Het wordt leuk om te zien hoe het hem vergaat”, zegt Andretti.

Ondanks hoe enthousiast Andretti over Frijns is, zijn er ‘op het moment geen plannen om hem in het Indycar-team te plaatsen’. “Maar als de test goed gaat, wie weet?”, houdt Andretti alle deuren open.