*

Horner: ‘Honda heeft een goede winter gehad, maar de vraag is wat de rest heeft gedaan’

Daan de Geus

Daan de Geus

6 februari 2019 17:00

Horner: ‘Honda heeft een goede winter gehad, maar de vraag is wat de rest heeft gedaan’
Red Bull

Red Bulls motorleverancier Honda heeft volgens teambaas Christian Horner ‘een goede winter gehad’ en aanzienlijke progressie geboekt, maar: “Het hangt allemaal af van wat de rest heeft gedaan.”

Red Bull rijdt in 2019 voor het eerst met Honda-motoren, maar juniorteam Toro Rosso heeft de Japanse krachtbronnen al sinds begin 2018 achterin de auto’s liggen. “Via Toro Rosso werkt Red Bull Technology dus al twaalf maanden met Honda en we hebben achter de schermen gezien wat voor ontwikkeling ze hebben gemaakt. Ze boeken aanzienlijke progressie”, zo wordt Horner geciteerd door Motorsport.com.

Lees ook: Horner: ‘Hamilton en Vettel vrezen Verstappen het meest’

“Ik denk dat het stabiele motorreglement ze zal helpen”, zegt hij over Honda. “Ze hebben een concept gekozen en houden daar, voor het eerst sinds ze in 2015 als motorleverancier zijn teruggekeerd, voor een tweede seizoen aan vast. Ze hoeven dit keer dus niet compleet vanaf nul te beginnen”, verwijst Horner naar hoe Honda zelf eerder ook al aanhaalde dat er ‘nog rek in het huidige motorconcept zit’.

Wat Honda zelf betreft, zit het volgens Horner dus wel goed. “Als je puur naar Honda zelf kijkt, hebben ze goede vooruitgang gemaakt, maar het zal allemaal afhangen van wat de andere motorfabrikanten hebben gedaan”, weet de Red Bull-teambaas dat de rest ook niet stilzit.

Lees ook: Prost: ‘Red Bull – Honda is een vraagteken’

Red Bull-coureur Max Verstappen liet eerder al optekenen dat er ‘nieuwe, positieve energie is’ door de samenwerking met Honda. “Je merkt dat de drive er is om te winnen”, zei de Nederlander. “Ik denk dat het nu van beide kanten klopt, team en motorleverancier. Het is een nieuw begin met Honda, iedereen is zeer gemotiveerd.”

Lees ook: Max Verstappen: ‘Nieuwe auto voelt positief aan in de simulator’