Christian Horner vindt het geen goed plan dat de reglementen voor de geblazen diffusor tijdens het seizoen worden veranderd. De Red Bull-teambaas stelt dat het beleid om regels te wijzigen inconsequent is.

 

De FIA wil vanaf de Britse Grand Prix verschillende soorten afstellingen van de motoren, het zogenaamde engine mapping, inperken. Ook mogen geblazen diffusors nog maar op tien procent van het huidige niveau werken als een coureur het gaspedaal niet heeft ingedrukt.

Red Bull-teambaas Horner is niet blij met deze regelwijzigingen. Hij vind het maar vreemd dat de mogelijkheden van de geblazen diffusor tijdens het seizoen worden ingeperkt. “Het is nogal verwarrend dat zoiets niet aan het einde van het jaar wordt verboden”, stelt Horner, wiens team veel voordeel heeft van de diffusor.

“Waarom gebeurt dit halverwege het seizoen? De F-duct en dubbeldekdiffusor werden pas aan het einde van het jaar verboden. Aan de andere kant geldt dit voor iedereen. We zullen vanaf de race in Silverstone ermee om moeten gaan.”

De Engelsman heeft een idee of de inperking van de mogelijkheden de titelkansen van Red Bull Racing in gevaar brengt. “Zoiets is eerlijk gezegd onmogelijk te voorspelen. We weten wat onze voordelen zullen zijn, maar niet wat die van andere teams zijn. Het zal waarschijnlijk alle snelle teams evenveel beperken.”

Volgens Horner is het succes van Red Bull Racing niet alleen aan de goedwerkende diffusor te danken. “Het ligt nooit aan één aspect”, meent hij. “Het is een verkeerde gedachte om te denken dat dit de enige reden van onze snelheid is. Het is één onderdeel van het succes.”