In plaats van te testen in Mugello koos HRT ervoor om zich in eigen land voor te bereiden op zijn ‘belangrijkste race van het seizoen’, de Grand Prix van Spanje. Het team zegt goed uitgerust en voorbereid naar de thuisrace toe te werken.

De Spaanse renstal kijkt ernaar uit om voor eigen publiek te rijden, na maandenlang ver van huis te zijn geweest. Gaandeweg heeft HRT de F112 beetje voor beetje weten te verbeteren en het heeft zich ten doel gesteld in Barcelona opnieuw een stap vooruit te zetten. Als enige teams was HRT echter afwezig tijdens de collectieve test in Mugello.

“Dat was geen gemakkelijke beslissing”, verklaart Pedro de la Rosa. “Maar het was belangrijk om ons nieuwe hoofdkwartier in gebruik te nemen en rust te pakken. Dit is namelijk voor het eerst dat de auto in Europa is. De monteurs hebben voor het eerst de tijd gehad om de auto helemaal opnieuw op te bouwen.”

Waar de andere teams drie dagen bezig zijn geweest met het uitproberen van nieuwe onderdelen, moet HRT dat gedurende het raceweekend in Spanje doen. “Barcelona is een belangrijke graadmeter voor onze updates”, aldus De la Rosa. “We gaan ons best doen. Nog meer dan normaal, want het is onze thuiswedstrijd.”

“Voor een Spaanse coureur is de Spaanse Grand Prix de mooiste race van het jaar en dit jaar is het nog specialer voor mij, omdat ik voor een Spaans team rij in mijn geboortestad”, vervolgt De la Rosa. “Het is een bijzonder moment in mijn carrière en ik ga er zo veel mogelijk van genieten.”