Voor HRT staat de tweede seizoenhelft, evenals de eerste, in het teken van zoeken naar verbetering.

Dat zegt teambaas Luis Pérez-Sala: “We zullen op dezelfde wijze te werk blijven gaan als tijdens de eerste elf races van dit jaar. We zijn hongerig en verlangen naar succes. Aan onze coureurs zal het in ieder geval niet liggen. Het is voor hen net als voor elke andere coureur geweldig om door de Belgische Ardennen te racen. De ligging en de lay-out maken het een prachtige locatie. Warm zal het niet worden, maar dat is voor ons juist gunstig.”

Formule 1-veteraan Pedro de la Rosa steekt naar eigen zeggen in een betere vorm dan ooit. “Ik ben dit seizoen nog niet fitter geweest dan nu. Spa is een prachtig circuit om het seizoen te hervatten. Ondanks de vele hogesnelheidsbochten hoop ik dat we goed mee kunnen komen, ook al is dat in België altijd mede afhankelijk van het weer.”

Teamgenoot Narain Karthikeyan geeft aan dat Spa-Francorchamps een echt rijderscircuit is. “Ze hebben de voorbije jaren het circuit omringd met uitloopstroken, maar dat neemt niet weg dat het nog steeds een spectaculaire baan is, met enkele uitdagende bochten. We willen onze stijgende lijn voortzetten”, aldus de Indiër.

Derde rijder Dani Clos mag aankomende vrijdag wederom plaatsnemen achter het stuur van de F112. De Spanjaard bewaart goede herinneringen aan het Belgische circuit. “Ik won hier mijn eerste internationale wedstrijd in een eenzitter. Het is dan ook elke keer weer speciaal om hier terug te keren.”