De veteranen van HRT hebben allebei de race in Bahrein uitgereden. Pedro de la Rosa finishte voor Narain Karthikeyan.

 

“Het was een zware race, maar we zijn met beide auto’s gefinisht. Goed nieuws voor het team”, meende De la Rosa na afloop. “Waarheid gebiedt te zeggen dat we niet in een goed ritme zaten. We moeten elke ronde wat sneller worden om onze rivalen continue bij te blijven. Daar was vandaag geen sprake van.”

 

“We hebben  veel vooruitgang geboekt maar daar ben ik nog niet tevreden over. We staan nu waar we in Australië al hoorden te staan. Het team heeft een aantal goede werknemers in zijn gelederen, en het fundament wordt steviger. Daar kunnen we op voort borduren. We gaan nu weer aan de auto werken en nieuwe dingen uitproberen en kijken erg uit naar Europa.”

 

Karthikeyan stapte tevreden uit. “Ik startte goed maar de rondes erna waren zwaar omdat er overal stof was. Ik reed achter Pedro aan, maar pushte denk ik teveel omdat mijn banden al snel waren versleten. Na mijn eerste stop ging het een stuk beter en noteerde ik constante tijden. We stopten vier keer, en dat was de juiste strategie.”

 

“Uiteindelijk eindigde ik maar een halve seconde achter Pedro. Mijn racesnelheid was extreem goed. Dit was mijn beste race van het seizoen dus daar ben ik erg blij mee.”