HRT komt komend weekend met een aantal doorontwikkelingen op de proppen, waardoor de kleine Spaanse renstal verwacht een aanzienlijke stap voorwaarts te maken.

“We brengen wat nieuwe aerodynamische onderdelen mee naar Canada die ons op dat circuit moeten helpen, terwijl we ook een nieuw uitlaatsysteem hebben”, deelt teambaas Colin Kolles mede.

“Dit moet dan ook een beter weekend voor ons worden”, vervolgt hij. “We hebben ons sterk verbeterd sinds het begin van het seizoen, maar we willen nu grote stappen vooruit zetten.”

Narain Karthikeyan sluit zich bij de woorden van zijn teambaas aan. “In de Formule 1 moet je ambitieus zijn en we moeten daarom hard blijven pushen”, weet hij.

“We hebben in Montréal straks wat nieuwe onderdelen op de auto, dus ik hoop dat we er een stuk competitiever zijn.”

“Ik denk dat deze baan beter bij ons past dan de circuits in Spanje en Turkije. Het is daarnaast ook positief voor ons dat de auto over de laatste races zeer betrouwbaar is gebleken, dus daar moeten we ook in Canada veel aan hebben.”

Ook Vitantonio Liuzzi verwacht progressie te zien bij HRT in Canada. “De F111 past beter bij het Circuit Gilles Villeneuve dan bij Monaco en ik denk bovendien dat het team de juiste weg in is geslagen. We moeten hard blijven werken en nog meer in onszelf geloven dan we nu al doen, want dan kunnen we veel meer bereiken.”