HRT is van plan zijn prioriteit spoedig te leggen bij de auto voor seizoen 2012. Dit zegt teambaas Colin Kolles. Ook wil het team graag als tiende finishen in het constructeurs-WK.

HRT vormt samen met Team Lotus en Virgin Racing het trio renstallen dat dit seizoen – en in 2011 evenmin – nog geen punt scoorde, maar dankzij de dertiende plaats van Vitantonio Liuzzi is het kleine team niet langer rodelantaarndrager.

“De dertiende plaats van Liuzzi was een beloning voor al het harde werk van onze teamleden”, stelt Kolles. “Dat moeten we een mooi vervolg geven. We willen onszelf blijven verbeteren om meer goede resultaten te boeken.”

De teambaas van HRT steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. “Het duurt niet lang meer voordat onze aandacht uitgaat naar de auto voor seizoen 2012. Tegelijkertijd willen we proberen tiende te worden in het constructeurs-WK.”

Dit zou betekenen dat HRT voorbij moet aan Team Lotus, dat tot op heden betere resultaten noteert en over een snellere auto beschikt. Het Spaanse team stopt de ontwikkeling van de F111 daarom niet volledig, zo weet Liuzzi. “Mij is verteld dat ik iedere races enkele updates krijg.”