HRT wil haar directe rivaal Virgin Racing in Monaco graag definitief achter zich laten, aangezien de Spaanse renstal de indruk heeft dat het inmiddels sneller is dan het Engelse team.

“Hopelijk gaat het in Monaco beter dan in Barcelona, want hoewel we daar wel progressie hebben geboekt en met de Virgins konden vechten, is het ons helaas niet gelukt de klus te klaren”, blikt teambaas Colin Kolles gelijktijd voor- en achteruit.

“In Monaco hopen we dan ook de bevestiging te zien van de vooruitgang die we maken”, verklaart Kolles verder.

De teambaas van de formatie uit Murcia speelt overigens al een paar dagen met de gedachte in Monaco een klacht in te dienen tegen alle renstallen die aldaar met een door uitlaatgassen geblazen diffusor rondrijden. In zijn vooruitblik op het weekend laat hij in het midden of een protest ook daadwerkelijk tot de mogelijkheden behoort: “We hopen van het weekend duidelijkheid te krijgen over deze regels, dus we wachten af hoe dat uitpakt.”

De beide HRT-coureurs, Narain Karthikeyan en Vitantonio Liuzzi, houden zich niet bezig met wat zich achter de schermen afspeelt en richten zich op het racen.

Karthikeyan ziet uit naar het weerzien met Monaco, waar hij in 2005 voor het laatst reed. De coureur uit India is zich bewust dat hij wat dat betreft wat in te halen heeft en het circuit weer opnieuw moet leren kennen, maar hij weet wat het stratencircuit van hem eist: “Ik moet ervoor zorgen dat ik geen fouten maak en het hele weekend honderd procent geconcentreerd blijf.”

Teamgenoot Liuzzi deed vorig jaar nog mee aan de Grand Prix van Monaco en kwam toen als negende over de streep. De Italiaan heeft ook dit seizoen weer zin in de race in het Prinsdom: “Het is de meest glamoureuze race van het jaar en echt een Grand Prix-weekend waar je naar uitkijkt. De baan is lastig en uitdagend, maar het is altijd een geweldig evenement.”