Nico Hülkenberg rijdt ook de komende twee seizoenen voor Force India. Dat heeft het team uit Silverstone dinsdagmiddag bekendgemaakt.

De 28-jarige Duitser blijft dus op zijn plek bij het team waar hij eerder in 2012 al voor racete en in 2014 – na een jaar bij Sauber – terugkeerde. “Ik ben er erg blij mee dat mijn toekomstplannen rond zijn en ik deze nu bekend kan maken”, vertelt de coureur zelf. “Ik ken dit team van binnen en buiten en voel me hier thuis. Het was dus een logische beslissing om me voor een langere periode aan Force India te verbinden.”

Hülkenberg laat verder weten onder de indruk te zijn van de progessie die Force India de afgelopen seizoenen heeft geboekt. “Dat geeft me vertrouwen voor de toekomst”, zegt hij. “Het is geweldig om te zien dat iedereen binnen dit team naar succes zucht en van jaar-tot-jaar beter wil worden. Ik denk dat we bovendien over de juiste middelen beschikken en ik wil de komende jaren verder groeien met dit team en steeds beter presteren.”

Mallya
Teambaas en -eigenaar Vijay Mallya laat op zijn beurt weten dat het hem goed doet dat hij Hülkenberg heeft kunnen behouden. “Ik maak er geen geheim van dat ik één van Nico’s grootste fans ben, dus het is geweldig dat we zijn aanblijven voor de komende seizoenen kunnen bevestigen”, zegt Mallya over de coureur die tevens in verband werd gebracht met een overstap naar Haas F1 of naar het World Endurance Championship met Porsche.

Volgens Mallya is Hülkenberg, die eerder dit jaar de 24 Uur van Le Mans won met Porsche, ‘één van de beste coureurs ter wereld’. “Hij is zeer volwassen en beschikt over de snelheid en technische kennis om ons te helpen de komende jaren geweldige resultaten te behalen”, aldus Mallya, die belooft er alles aan te doen om Hülkenberg ‘een auto te geven die bij zijn talent past’.

Hülkenberg
Nico Hülkenberg won in 2009 de GP2-titel. In 2010 debuteerde hij bij Williams in de Formule 1. Het jaar erna deed hij een stapje terug en was hij testrijder bij Force India, alvorens in 2012 promotie te maken naar een racezitje bij dat team. The Hulk stapte voor 2013 over naar Sauber, maar keerde in 2014 terug bij Force India. In 2015 heeft hij al 24 punten gescoord voor dat team. In totaal staat Hülkenberg op 86 Grands Prix en 256 punten.