Renault-coureur Nico Hülkenberg denkt dat hij dit jaar waarschijnlijk beter rijdt dan ooit tevoren in de Formule 1. Al vindt hij het nog te vroeg nu al lof te ontvangen voor zijn vorm dit seizoen.

Hülkenberg heeft in alle drie de dit jaar gehouden Grands Prix punten gescoord en staat met een totaal van 22 punten op de zevende plek in het WK. Daarnaast heeft hij in alle drie de weekends Q3 gehaald en zich voor teamgenoot Carlos Sainz gekwalificeerd.

Gevraagd door Crash.net of hij beter rijdt dan ooit, antwoordt de dertigjarige Duitser dat hij denkt van wel. “Ik ben happy en zelfverzekerd, terwijl de in 2017 geïntroduceerde auto’s met meer downforce goed bij mijn sterke punten aansluiten.”

Tel er bij op dat hij al aan zijn achtste seizoen bezig is en er al 138 Grands Prix op heeft zitten, en de uitkomst van die som is volgens Hülkenberg dat hij beter rijdt dan ooit, of zijn huidige optredens in elk geval bij zijn beste races ooit horen.

“Ik ben dan ook blij met hoe het dit jaar vooralsnog gaat, maar het is nog te vroeg om al in superlatieven over dit seizoen te spreken”, weet de coureur uit Emmerich, met pas drie van de 21 races achter de rug.

Sainz en Hülkenberg zijn sinds eind 2017 teamgenoten. Vooralsnog wint The Hulk de teamstrijd. Foto: Renault Sport.

Lof door teamstrijd
Dat Hülkenberg het ook tegenover zijn hoog aanschreven teamgenoot zo goed doet, laat volgens Renault-teambaas Cyril Abiteboul echter wel zien hoe goed The Hulk is: “Want laten we niet vergeten hoe Sainz het naast Max Verstappen deed”, zegt hij tegen Motosport.com.

Sainz en Verstappen waren in 2015 – en de eerste vier races van 2016 – teamgenoten bij Toro Rosso. Verstappen pakte meer punten voor dat team, al bood Sainz hem aardig partij – vooral in de kwalificatie.

Dat Sainz het op het moment (net) aflegt in de teamstrijd met Hülkenberg, laat volgens Abiteboul “wel zien hoe sterk Hülkenberg is”, zeker als je indirect de vergelijking met Verstappen maakt, wat volgens Abiteboul een aardige manier is om de pikorde te bepalen.

Ondanks dat Hülkenberg zijn teamgenoot er vooralsnog onder heeft, gaat Abiteboul er vanuit dat de Spanjaard de Duitser het vuur aan de schenen zal leggen. “Hij pusht Nico ook zeker, en Nico heeft van vorig op dit jaar ook echt nog een stap gezet.”