*

Hülkenberg: ‘Iedereen heeft iedereen opgehouden’

Daan de Geus

Daan de Geus

7 september 2019 16:52

Hülkenberg: ‘Iedereen heeft iedereen opgehouden’
Motorsport Images

Als ‘koploper’ van het treintje coureurs dat eind Q3 te laat over de streep kwam om nog een rondje neer te zetten, is het makkelijk om Nico Hülkenberg als aanstichter van de chaos aan te wijzen, maar de Duitser is zich van geen kwaad bewust.

“Precies”, antwoordt Hülkenberg op de vraag van Ziggo Sport-verslaggever Jack Plooij of iedereen nou naar elkaar zat te kijken op het eind. “Niemand wil de eerste zijn in de trein. Als je achter een andere auto rijdt, is dat hier een paar tienden waard. Dat maak je nooit goed als je in je eentje rijdt in de bochten. Dat is heel speciaal voor Monza. We zullen dat dit jaar ook niet nog eens zien, maar het was natuurlijk wel een beetje raar.”

Lees ook: Leclerc verslaat Hamilton in gevecht om pole na bizarre anticlimax

Of Hülkenberg daarbij degene was die – onder meer Mercedes’ Lewis Hamilton – in de weg reed? De Duitser denkt zelf van niet. “Iedereen heeft iedereen opgehouden. We waren tien auto’s op één plek en er was gewoon niet genoeg plaats”, aldus de Renault-rijder.

De wedstrijdleiding heeft overigens al aangegeven dit ‘opwarmrondje’ in de kwalificatie nog eens goed onder de loep te nemen. Wat mogelijk niet voor Hülkenberg pleit, is dat hij gelijk de eerste chicane afsneed om niet op kop te rijden van het treintje. Hij kwam daar echter toch weer terecht en traineerde de trein toen. Hülkenberg heeft ook al bericht gekregen dat hij zich bij de stewards moet komen verantwoorden.

Lees ook: ‘Uitgetelde’ Hamilton: ‘Dit was wel een beetje een anticlimax, ja’

Lees meer over

Hülkenberg Renault

Gerelateerd