Nico Hülkenberg verkeert nog altijd in het ongewisse over zijn toekomst. Hoewel hij graag in de Formule 1 wil blijven, benadrukt de Duitser dat hij niet wanhopig is.

“Van buitenaf wordt de indruk gewekt dat ik wanhopig op zoek ben naar een manier om in de Formule 1 te blijven”, stelt Hülkenberg, maar dat is volgens hem niet het geval. “Ik hou van de Formule 1 en van autosport en wil graag verder, maar als het niet zo mag zijn, is dat zo en moet ik daar vrede mee hebben. Ik heb tien mooie jaren in de sport gehad. Het leven gaat verder.”

Een tussenjaar in de hoop om in 2021 te kunnen profiteren van mogelijke verschuivingen in de rijdersmarkt noemt Hülkenberg geen reëele optie. “Dat heb ik aan het begin van mijn carrière gedaan”, verwijst hij naar zijn jaar langs de zijlijn in 2011 omdat er na zijn debuutjaar bij Williams geen plaats meer voor hem was. “Maar om dat nu te doen, meer tegen het einde van mijn carrière, is niet aannemelijk.”

“Zeg nooit nooit”, vervolgt Hülkenberg. “In de Formule 1 kunnen zaken snel veranderen, om welke reden dan ook. Het is echter onmogelijk om te voorspellen welk scenario zich zal ontvouwen.” Een overstap naar de Formule E ziet hij op korte termijn niet gebeuren. “Maar wellicht denk ik er over een jaar of anderhalf jaar anders over.