*

Hülkenberg: ‘Komst Ricciardo naar Renault alleen maar positief’

Daan de Geus

Daan de Geus

7 augustus 2018 10:36

Hülkenberg: ‘Komst Ricciardo naar Renault alleen maar positief’
Sutton Images

Nico Hülkenberg vindt het alleen maar positief dat Daniel Ricciardo volgend jaar zijn teamgenoot wordt bij Renault. “Daniel is een supercoureur.”

Met de overstap van Ricciardo van Red Bull naar Renault krijgt Hülkenberg een hoog aangeschreven en zeer ervaren teamgenoot naast zich die al zeven Grands Prix heeft gewonnen, maar The Hulk vindt dat alleen maar mooi en is klaar voor de strijd. “Daniel is een supercoureur, maar ik hoef me niet te verstoppen en ga de uitdaging graag aan. Ik vind het alleen maar positief”, zegt hij tegen Bild.

Voor het team zelf is de komst van Ricciardo ook echt een goed teken in de zin dat het Renaults ambities onderstreept, stelt Hülkenberg. “Het laat zien dat het Renault menens is, en we de grote drie – Mercedes, Ferrari en Red Bull – willen aanvallen.”

Hülkenberg zelf rijdt sinds 2017 voor Renault en heeft daarvoor voor Force India, Sauber en Williams gereden. De Duitser debuteerde in 2010 in de Formule 1 en staat op 147 starts, met een vierde plek als beste resultaat. Hij heeft daarmee de twijfelachtige eer het record in handen te hebben van meeste starts zonder een podiumplek te behalen.

Lees ook: Waarom Ricciardo’s overstap naar Renault helemaal niet zo vreemd is