Nico Hülkenberg is niet teleurgesteld dat het niet gelukt is om een stoeltje bij Haas F1-team te bemachtigen. De Renault-coureur zag het al aankomen dat het team zou vasthouden aan Romain Grosjean. De Duitser hoopt in de Formule 1 te blijven, maar hij is niet ‘wanhopig’ en zal niet zomaar een deal accepteren.

Gisteren maakte Haas F1-team bekend dat ook volgend jaar Kevin Magnussen en Romain Grosjean zullen rijden voor het team. Daarmee ging een deur dicht voor Nico Hülkenberg, die zijn zitje volgend jaar bij Renault verliest aan Esteban Ocon. De Duitser is echter niet teleurgesteld. ”Ik wist dat dit eraan zat te komen”, zegt Hülkenberg. ”Ik ben niet teleurgesteld. Ik heb de deal niet nagestreefd. We kwamen er niet uit met Haas, en dan zijn dit de consequenties”, aldus Hülkenberg.

Lees ook: Haas F1 houdt vast aan Romain Grosjean voor 2020

Steiner zei in reactie op het nieuws dat Haas F1-team niet zelf naar Hülkenberg was gegaan met een aanbod. Volgens Hülkenberg waren de gesprekken desondanks wel serieus. ”Haas was zeker wel een optie. We hadden gesprekken, wat geen geheim is. We kwamen alleen niet tot een overeenkomst. Het waren serieuze gesprekken, maar ik kan niet in details treden”, aldus de 32-jarige Duitser.

Door dit nieuws nemen de geruchten toe dat Hülkenberg eventueel naar Alfa Romeo zou kunnen vertrekken. Hij kent de teambaas, Frédéric Vasseur, nog uit zijn tijd in de GP2. Op de vraag of Alfa Romeo een serieuze optie is voor de Duitser, antwoordt hij: ”Het is best wel duidelijk waar nog stoeltjes beschikbaar zijn. We hebben wat meer tijd nodig. Ik ken Vasseur al een lange tijd, en hij is degene die me hier heeft gebracht”, aldus Hülkenberg.

Lees ook: Steiner verdedigt keuze Grosjean te behouden: ‘Het was het risico niet waard’

Foto: Motorsport Images

‘Ik kijk niet naar opties buiten de F1’
Een andere optie voor de 32-jarige Duitser zou Williams zijn. Gisteren maakte Robert Kubica bekend aan het einde van het seizoen te vertrekken bij Williams. De 34-jarige Pool kent een lastige terugkeer in de Formule 1. Hülkenberg is bekend met het team, waar hij in 2010 voor reed. ”Misschien is het een optie, misschien niet. Het is nu nog te vroeg om te zeggen, want het is net pas bekend. Ik wil wel in de Formule 1 blijven, maar het moet wel logisch zijn. Het moet de juiste deal zijn. Ik ben niet wanhopig om in de Formule 1 te blijven, ik ga niet zomaar de eerste de beste kans aanpakken. Dat is niet ten nadele van Williams”, zegt Hülkenberg.

Lees ook: Kubica na 2019 weg bij Williams

Als Hülkenberg de kans zou krijgen om naast Max Verstappen te rijden bij Red Bull, zou hij die meteen aangrijpen. ”Ik zou geen nee kunnen zeggen tegen die auto. Je moet die kans dan wel aanpakken. Het zou wel een grote uitdaging zijn, want Max is een killer. Hij is een van de snelste coureurs, maar ik zou zeker die uitdaging aangaan”, aldus Hülkenberg.

Voor de Renault-coureur is één ding wel duidelijk: ”Ik kijk niet naar opties buiten de Formule 1”, zegt Hülkenberg stellig. De Formule E is voor de Duitser dan ook geen optie. ”Het is niet iets wat ik nastreef. Dat zou ik alleen overwegen als ik echt weet dat de mogelijkheden steeds kleiner worden”, sluit de Duitser af.