*

Hülkenberg: ‘Ontwikkeling Renault beter dan verwacht’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Hülkenberg: ‘Ontwikkeling Renault beter dan verwacht’
Sutton Images

Nico Hülkenberg is onder de indruk van de ontwikkeling die het team van Renault doormaakt. “Ik denk dat we op de goede weg zijn.”

Hülkenberg maakte afgelopen winter de overstap van Force India naar Renault. Force India eindigde vorig jaar als vierde bij de constructeurs en bezet die positie ook nu weer, terwijl Renault 2016 als negende afsloot, met acht punten, maar nu na veertien races zevende is, met een score van 42.

“Als ik kijk naar hoe we ons sinds het begin van het seizoen hebben ontwikkeld, denk ik dat we het beter hebben gedaan dan vooraf verwacht”, wordt Hülkenberg door Crash.net geciteerd. “Het heeft in elk geval mijn verwachtingen overtroffen.”

Hülkenberg heeft vertrouwen in Renaults toekomstplannen.

“Ik heb ook volledig vertrouwen in de plannen van Renault”, vervolgt de Duitser. “Ik denk dat we op de goede weg zijn. Er is, zoals ons welbekend is, ook nog genoeg te doen, maar het gaat de goede kant op.”

Met oog op 2018 moet Renault zich ook constant blijven verbeteren en met een goed chassis komen, want de Franse fabrikant gaat vanaf volgend jaar motoren leveren aan McLaren.

“Zij hebben ook nu al een goede auto en met onze motor zullen ze één van onze grootste rivalen worden”, denkt Hülkenberg. “Wij moeten ons werk van de winter dus goed doen.”

Lees meer over

Hülkenberg Renault