Nico Hülkenberg haalde in Canada voor het eerst sinds Melbourne punten. De Nederlands sprekende Duitser van Force India is dan ook dolblij.

“Ik ben heel blij dat we vier punten meenemen”, zegt Hülkenberg na afloop. “Het was een positief weekend, we blijven toch telkens weer meer snelheid uit de auto halen.” Het kan nog een prima seizoen worden voor Force India, weet the Hulk. “Onze goede reeks laat zien dat we vooruitgang maken. De vijfde plaats in het kampioenschap lonkt, dus de tweede seizoenshelft wordt leuk.”

Het scheelde trouwens niet veel, of Hülkenberg had helemaal geen punten gepakt. Toen hij in de chicane voor start/finish door Sebastian Vettel werd ingehaald, ging Hülkenberg pardoes in de rondte.

“Ik zat aan de binnenkant, op het vuile gedeelte van de baan”, legt hij uit. “Ik zag het aankomen, maar hij liet geen ruimte. Om een botsing te voorkomen bleef ik remmen, waardoor ik de achterkant verloor en spinde. Gelukkig kon ik verder en verloor ik weinig tijd. Misschien had ik beter wat minder kunnen verdedigen, maar als je een racer bent geef je een positie nou eenmaal niet gemakkelijk op.”

Pérez

Voor Sergio Pérez zaten punten er ditmaal net niet in. De Mexicaan moest genoegen nemen met de elfde plaats. “Het was een moeilijke race, en voor een puntenklassering had ik simpelweg de snelheid niet”, zegt hij realistisch.

Pérez had het zowel moeilijk met zijn auto als met zijn tegenstanders. “In de eerste stint kon ik niet aanvallen omdat ik veel last had van onderstuur. Daarna knokte ik vooral met de Red Bulls. Ricciardo kon ik voorblijven, maar Kvyat was te snel voor me. Tegen het eind van de race moest ik de remmen, de banden en benzine sparen en voorzichtig naar de finish rijden.”