Na een zomerdip heeft Nico Hülkenberg inmiddels het goede gevoel weer terug. “Ik voel me meer op mijn gemak in de auto en daardoor zijn mijn prestaties ook vooruit gegaan.”

Hülkenberg wil het jaar, en mogelijk zijn Formule 1-carrière, graag op een positieve noot afsluiten. Bij Renault is volgend jaar geen plaats meer voor hem door de komst van Esteban Ocon en hij heeft nog geen nieuwe werkgever gevonden. Hülkenberg mikt derhalve op een sterk slot van het seizoen.

“De laatste paar races gaat het al een stuk beter”, zegt hij. “Ik heb meer vertrouwen in de auto. Daardoor kan ik beter presteren in zowel de kwalificaties als de race. Het doel is om dat de resterende races vast te houden.”

Waar de omslag precies aan te danken is, kan Hülkenberg niet zeggen. “Het is niet één specifieke reden. Het heeft met de afstelling van de auto te maken. Het voelt allemaal beter aan. Als je je niet helemaal goed voelt in de auto, kun je niet die laatste paar tienden eruit halen. Dat was in het midden van het seizoen het geval, maar nu valt alles weer op zijn plaats.”

De uitdaging is nu om de goede races aan elkaar te blijven rijgen. “Dat is een beetje onze makke dit seizoen”, erkent Hülkenberg. “Het potentieel is er altijd wel, maar telkens gebeurt er weer iets. Een technisch probleem, een menselijke fout of een verkeerde strategie. Er is altijd wel wat dat ons ervan weerhoudt om meerdere soepele raceweekends op rij te hebben.”

“We hadden veel meer punten kunnen, en misschien wel moeten, hebben”, vervolgt Hülkenberg. “Maar dat hoort allemaal ook bij de sport. Wat de redenen ook zijn, wij moeten ervoor zorgen dat we ons werk goed doen. Net als rondetijden liegen de puntentabellen over het algemeen niet.”