Het lijkt erop dat Nico Hülkenberg het komende seizoen Force India zal verruilen voor het team van Renault. Volgens Autosport wil Renault Hülkenberg voor twee jaar aan zich binden, met een optie op een derde jaar.

Naar verluidt willen de beide partijen de contractonderhandelingen nog voor de Grand Prix van de Verenigde Staten hebben afgerond. Hülkenberg staat vooralsnog bij Force India onder contract voor het seizoen van 2017, maar heeft een ontsnappingsclausule in zijn contract staan. De Duitser en het Franse team proberen te ontdekken wat er precies moet gebeuren om gebruik te maken van deze clausule.

Renault heeft al meerdere malen laten weten op zoek te zijn naar een ervaren coureur, die het team de komende seizoenen op sleeptouw kan nemen. Het afgelopen weekend werd bekend dat het team klaar is om de beslissing te nemen, wat erop duidt dat het eindelijk duidelijk kan verschaffen. Daar werd de naam van Hülkenberg ook al bij genoemd als meest logische kandidaat.

Meerdere coureurs zijn in de afgelopen maanden gelinkt aan een overstap naar Renault, waaronder de teamgenoot van Hülkenberg, Sergio Pérez. Volgens geruchten was Pérez echter niet blij met wat hij aantrof bij het team van Renault. Met name de managementstructuur zorgt daar voor de nodige spanningen. Hij koos er derhalve voor om zijn contract bij Force India met een jaar te verlengen.

Carlos Sainz was ook één van de gegadigden voor het stoeltje, maar is vooralsnog gecontracteerd bij Red Bull Racing. Red Bull maakte eerder bekend dat het niet van plan is om Sainz te laten gaan, waardoor ook de Spanjaard geschrapt kon worden van het lijstje van Renault.

Uiteindelijk kwam Renault uit bij Hülkenberg, die inmiddels bezig is met zijn vijfde volledige seizoen in de Formule 1. Daarvan reed hij drie seizoenen voor Force India, exclusief één seizoen als testrijder bij het team. Zijn beste eindklassering in het kampioenschap werd ook behaald bij het team van Force India: een negende plek in 2014.