Naast een groot spektakel, zoals Vijay Mallya voorspelt, wordt de Grand Prix van India betaalbaar en veilig. Dat stelt de organisatie van het evenement.

De bouw van het circuit, ongeveer 35 kilometer buiten New Delhi, is in volle gang. Ondertussen voert de organisatie marktonderzoek uit naar de kaartprijzen. “We kijken naar prijzen van cricketwedstrijden en de Commonwealth Games om een goede balans te vinden”, verklaart Mark Hughes van het organisatiecomité in de Times of India.

De organisatoren nemen de Grand Prix van Maleisië als voorbeeld. “Zij bieden betaalbare toegangsbewijzen. Dat is ook ons streven”, aldus Hughes. De totale capaciteit van het circuit bedraagt 150.000 plaatsen, maar daar zouden er nog 25.000 aan toegevoegd kunnen worden. De hoofdtribune biedt plaats aan 29.000 toeschouwers.

Hoewel in India sportevenementen vaker doelwit zijn gebleken van aanslagen, hoeven de bezoekers zich volgens Hughes geen zorgen te maken over de veiligheid. “De beveiliging zal maximaal zijn”, zegt hij. “We maken onder meer gebruik van ondergrondse scanapparatuur om auto’s te controleren en een cameranetwerk. Bovendien zijn de kaarten moeilijk te vervalsen en staan overal elektronische toegangspoorten.”

Ook zwerfhonden maken geen kans het terrein te betreden. Hughes stelt dat de organisatie heeft geleerd van incidenten in Turkije en Bahrein en dat er adequate maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen.