*

Indrukwekkende inhaalrace Frijns in Formule E

Eelco den Boer

Eelco den Boer

9 oktober 2016 11:45

Indrukwekkende inhaalrace Frijns in Formule E

Robin Frijns is het Formule E-seizoen begonnen met een knappe zesde plaats. Hij moest de race in Hong Kong achteraan starten na een crash in de kwalificatie. Regerend kampioen Sebastien Buemi kwam als eerste over de streep, voor zijn aartsrivaal Lucas di Grassi en Nick Heidfeld.

Na zijn fout in de kwalificatie moest Frijns vrezen voor zijn race, maar het Andretti-team slaagde er wonderwel in net op tijd een nieuwe auto voor hem te prepareren. “Ik ben het team heel dankbaar voor hun geweldige prestatie”, zegt Frijns. “Een auto compleet opbouwen in twee uur tijd is één ding, maar er ook nog competitief mee kunnen zijn is bijzonder indrukwekkend. Dit resultaat is de beloning van hun inspanningen.”

frijns-hongkong

Ook voor Di Grassi zag het er aanvankelijk slecht uit. De Braziliaan kwam na de start in de verdrukking en moest naar de pits voor een voorvleugelwissel. Polesitter Nelson Piquet had de kop stevig in handen, totdat Juan Maria Lopez vlak voor zijn neus de muur in knalde en hij van schrik zelf ook zachtjes de afzetting in schoof. Buemi profiteerde daar optimaal van. Ook Sam Bird kwam langszij, maar hij verloor vervolgens veel tijd bij de wagenwissel.

Buemi en Di Grassi stapten over tijdens de safetycarfase en dat pakte gunstig voor hun uit. Al moesten ze in de eindfase bijzonder zuinig met hun energie omspringen. Frijns maakte juist als laatste zijn verplichte pitstop en kon daardoor een eindsprint inzetten. Eén voor één stak hij zijn concurrenten voorbij, om uiteindelijk vlak achter zijn teamgenoot Antonio Felix da Costa als zesde over de streep te komen.