Het Amerikaanse IndyCar-kampioenschap heeft de kalender voor 2025 bekend gemaakt. Het aankomende seizoen trapt begin maart af en telt wederom zeventien races. De iconische Indy 500 kan ook alvast in de agenda – ‘The Greatest Spectacle of Racing‘ wordt volgend jaar op 25 mei afgewerkt.

LEES OOK: Italiaanse Prema rijdt vanaf 2025 in IndyCar

Terwijl het huidige IndyCar-seizoen een weekendje stil ligt, onthulde de organisatie donderdag wel alvast de kalender voor het aankomende jaar. 2025 kent opnieuw zeventien races en gaat traditiegetrouw van start op het stratencircuit van St. Petersburg. Na de seizoensopener volgt een race op het privé-circuit van The Thermal Club in Californië. Deze telt straks voor het eerst mee voor het kampioenschap.

De befaamde Indy 500 staat voor 25 mei op het programma. Wat verder opvalt is de quadruple-header in juli. IndyCar brengt dan eerst een bezoek aan Mid-Ohio, alvorens er races worden afgewerkt op de oval van Iowa Speedway en de circuits van Toronto en Laguna Seca.

IndyCar kalender 2025

Datum:Circuit:
2 maartSt. Petersburg
23 maartThe Thermal Club
13 april Long Beach
4 meiBarber Motorsports Park
10 meiIndianapolis Motor Speedway
25 meiIndy 500
1 juniDetroit
15 juniWorld Wide Technology Raceway
22 juniRoad America
6 juliMid-Ohio
12 juliIowa Speedway
13 juliIowa Speedway
20 juli Toronto
27 juliLaguna Seca
10 augustusPortland International Raceway
24 augustusMilwaukee Mile
31 augustusNashville Superspeedway
De IndyCar-kalender van 2025

De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel, maar is ook digitaal te bestellen (met gratis bezorging in heel Nederland!).