Het circuit van Interlagos wordt nog voor de Grand Prix van later dit jaar onder handen genomen, maar wordt ook daarna nog verder aangepast en verbeterd voor de editie van 2015.

De Grand Prix van Brazilië op het Autódromo José Carlos Pace is dit jaar de achttiende en voorlaatste race. De Formule 1 strijkt daarvoor van vrijdag zeven tot en met zondag negen november neer en nog voordat het zover is, gaat het circuit onder handen genomen worden.

Het doorgaans goed geïnformeerde Autosport bericht namelijk dat de organisatie achter de race een renovatie-project van zestig miljoen euro heeft goedgekeurd, waarvan de eerste stap is dat de omloop van nieuw asfalt wordt voorzien – dat zowel meer grip moet bieden als de bandenslijtage moet verminderen – en de ingang van de pits wordt aangepast.

Nadat het raceweekend achter de rug is, beginnen vervolgens de grotere werkzaamheden die horen bij deel twee van het plan: het slopen van het oude pitcomplex en construeren van een nieuwe, modernere pits en paddock, om meer ruimte te bieden aan de teams. Volgens Autosport is meerdere jaren gewerkt aan het plan voor de nieuwe pits en paddock en moeten deze op tijd voor de race van 2015 af zijn.