Jarno Opmeer maakt geen deel meer uit van de Renault Sport Academy, het opleidingsprogramma van het Renault F1-team. Opmeer blijft wel KNAF Talent First-talent.

“Het contract met Renault is eind vorig jaar niet verlengd”, deelt Opmeer mede in gesprek met Formule 1. De zeventienjarige Nederlander werd begin vorig jaar in de Renault Sport Academy opgenomen, nadat hij in 2016 vice-kampioen was geworden in de Formule 4 NEZ.

In 2017 kwam Opmeer primair uit in de Formule Renault 2.0, waarin hij als vijftiende finishte met 27 punten. Voor dit jaar zet Opmeer in op een terugkeer in die klasse, het liefst met MP Motorsport, het team waar hij ook in 2017 al voor reed.

Jarno Opmeer.

Hoewel Opmeer niet meer aan Renault verbonden is, is hij dankbaar voor de steun die hij heeft ontvangen. “Het maakte het voor mij mogelijk in de Formule Renault 2.0 te rijden. Dat was anders een lastig verhaal geworden na de Formule 4.”

Opmeer is nu samen met zijn belangenbehartiger op zoek naar sponsoren voor komend seizoen. Hij blijft overigens wel verbonden aan het KNAF Talent First-programma van de Nederlandse autosportbond.

Richard Verschoor, de andere Nederlander die in 2017 in de Formule Renault 2.0 reed, deed dat afgelopen jaar met steun van Red Bull. Verschoor maakt in 2018 echter geen deel meer uit van het Red Bull Junior Team, maar heeft al wel een zitje gevonden bij Josef Kaufmann Racing.