Voormalig Formule 1-teambaas Eddie Jordan, tegenwoordig als analist werkzaam voor de BBC, denkt dat Lewis Hamilton zijn huidige werkgever McLaren gaat inruilen voor het team van Mercedes. Alle betrokken partijen weigeren vooralsnog echter te reageren of ontkennen dat dit waar is.

Op de website van de BBC legt Jordan, overigens niet altijd de meest coherente persoon, uit waarom hij denkt dat Hamilton het ene zilveren team gaat inruilen voor het andere: “Een paar weken geleden vertelde ik op TV al dat ik het gevoel had dat Lewis McLaren zou gaan verlaten. Ik verkeerde toen in de veronderstelling dat hij met Ferrari had gesproken, en inmiddels weten we dat dat waar is.”

“Ik heb sindsdien echter ook weten te achterhalen dat Lewis z’n management met Mercedes in gesprek is. Volgens mij zijn Lewis en Mercedes er zelfs al grotendeels uit en zal een deal niet lang meer op zich laten wachten”, vervolgt Jordan, die om meerdere redenen denkt dat Hamilton McLaren zal verlaten: “In de eerste plaats is er nog steeds geen deal beklonken, terwijl het denk ik ook meespeelt dat McLaren heeft aangekondigd dat Hamilton salaris zal moeten inleveren gezien het huidige economische klimaat.”

“Daarnaast moet McLaren met ingang van volgend jaar gaan betalen voor haar Mercedes-motoren, wat natuurlijk ook geld kost. Wat verder nog een factor is, is dat Hamiltons management hem als een grote ster wil neerzetten, net zoals ze eerder met David Beckham hebben gedaan. Vanuit dat oogpunt is Mercedes interessanter dan McLaren, want Mercedes is wereldwijd een veel bekender merk.”

“Voor Mercedes zou het bovendien een grote overwinning zijn als ze Hamilton kunnen binnenhalen en het zou het merk, waarvan regelmatig is gezegd dat ze twijfelen over het nut van hun Formule 1-deelname, dus goed van pas komen.”

Jordan denkt verder dat de komst van Hamilton niet direct ten koste zal gaan van de huidige Mercedes-coureurs. De oud-teambaas gaat er namelijk vanuit dat Michael Schumacher zijn helm na dit jaar weer aan de wilgen gaat hangen. Jordan baseert zich hierbij op een uitspraak die Formule 1-opperhoofd Bernie Ecclestone afgelopen weekend in interview met hem deed ten overstaan van de camera’s van de BBC.

Ecclestone stelde namelijk dat hij het ‘jammer vindt dat Michael zonder een race te winnen weer afscheid van ons gaat nemen’. Dit werd door Jordan – en veel andere journalisten – opgevat als een slip of the tongue van Ecclestone, die vlak voor het interview nog met Schumacher had gesproken ter ere van diens driehonderdste Grand Prix-deelname.

Ecclestone haastte zich direct daarna echter om zijn mogelijke verspreking goed te maken. Als antwoord op de vraag of hij denkt dat Schumacher weer met pension gaat, antwoordde hij namelijk met ‘ik weet het niet, ik weet het niet’.

Het kamp van Hamilton heeft de BBC geen reactie willen geven op de berichtgeving, terwijl ook Mercedes stil blijft. McLaren heeft op haar beurt laten weten dat ‘de onderhandelingen tussen Hamilton en het team nog gaande zijn’. Schumacher heeft tenslotte hetzelfde laten optekenen wat hij al maanden zegt, en dat is dat hij nog niet weet of hij na dit jaar nog door wil gaan.

Foto: Michael Schumacher en Lewis Hamilton © Davenport/Sutton