De organisatie van de race in Austin, die voor 18 november op de kalender staat, overweegt extra tribunes neer te zetten, aangezien de kaartverkoop voor de race zo goed loopt.

De vraag om kaarten voor de Grand Prix van Amerika, die later dit jaar voor het eerst sinds 2007 weer wordt gehouden, is namelijk zo groot dat veel tribuneplaatsen al uitverkocht zijn.

“De vraag naar tribuneplaatsen is echt enorm”, vertelt woordvoerder Julie Loignon aan de Statesman. “Alle kaartjes voor de hoofdtribune zijn zelfs al verkocht, dus we overwegen om extra tribunes te plaatsen tussen bocht negen en tien en de bochten elf en twaalf.”

Het plaatsen van deze nieuwe tribunes langs het sowieso nog in aanleg zijnde Circuit of the Americas gaat, indien dit door gaat, ten koste van ruimte die oorspronkelijk bedoeld was voor toeschouwers die gewone toegangskaarten hebben. Toeschouwers met zo’n ‘regulier’ kaartje hebben geen recht op een tribuneplaats en moeten dus zelf een plekje zoeken op het gras of in het zand langs de baan.

Aan het verkopen van een zitplaats verdient de organisatie uiteraard meer dan aan het verkopen van een normaal kaartje. De kaartverkoop is negen dagen geleden begonnen overigens van start gegaan, dus de organisatie is ‘extreem tevreden’ dat de verkoop zo snel zo goed loopt, beaamt Loignon.

De prijs van een toegangskaart voor alle drie de dagen van de Grand Prix varieert van 159 dollar t/m 499 dollar.

Foto © Sutton Images.